Template color settings

GRAFISCH

 • Grafisch

  Een goed ontworpen visitekaartje of magazine is een rendementvolle investering voor elke onderneming. Met een aansprekend ontwerp komt uw bedrijf professioneel over op de klant. Maar wat zorgt er nu voor dat uw drukwerk wordt onthouden? Denk behalve aan het grafisch ontwerp ook aan de papiersoort.

 • Papier

  Er zijn eindeloos veel papiersoorten, van krantenpapier tot carbonpapier. Voor drukwerk wordt uiteraard drukpapier gebruikt. Iedere papiersoort is coated of uncoated verkrijgbaar.

   

  • Coated papier wordt ook wel gestreken papier genoemd en heeft een gesloten oppervlakte. Door papier te strijken ontstaat er een matte of glanzende laag op het papier.

  • Uncoated papier is ongestreken papier; het voelt ruw aan en is makkelijk beschrijfbaar. Dit papier is geschikt voor bijvoorbeeld briefpapier of enveloppen.

   

  Iedere papiersoort bestaat uit verschillende materialen. Er zijn houtvrije en houthoudende papiersoorten. Houtvrije papiersoorten zijn meestal ruwer en witter dan houthoudende papiersoorten. Houthoudende papiersoorten worden steeds minder gebruikt omdat deze duurder zijn en meer belastend voor het milieu.

   

  Papiergewicht wordt aangeduid in ‘grams’; hoe meer grams hoe dikker het papier.

   

  Voor uw drukwerk zoekt Jearnobyl vanzelfsprekend het papier waarop uw product het beste tot zijn recht komt.

 • Afwerking

  Behalve de papiersoort is ook de afwerking van het papier van invloed op de uitstraling. De goedkoopste manier om uw ontwerp te beschermen is door middel van een dispersielak. Dispersielak zorgt voor een dunne beschermlak over uw drukwerk. Deze is mat of glanzend en wordt uitgevoerd door de drukpers zelf.

   

  Een UV-lak is een hoogglans laklaag die een glossy uitstraling geeft. Deze lak geeft het meeste glans. Een SPOT UV-lak is een hoogglans laklaag over een bepaald deel van uw ontwerp waardoor alleen deze delen een glanzende laklaag krijgen en op die manier het meest opvallen.

   

  Laminaat is een glanzende of matte folie die over het drukwerk wordt geplaatst. Deze beschermlaag knapt niet wanneer u het drukwerk vouwt en is dan ook de sterkste afwerkingstechniek.

 • Foliedruk

  Foliedruk wordt gebruikt om bijvoorbeeld goud- of zilverfolie aan te brengen op het drukwerk. Dit geeft het drukwerk een luxe uitstraling mee. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij trouwkaarten.

 • Pregen

  Bij pregen wordt er een reliëf aangebracht in het drukwerk. Op deze manier komt een bepaald deel van het drukwerk dus lager of hoger te liggen dan de rest. Dit geeft een bijzondere en luxe uitstraling. Hier zitten vaak wel extra kosten aan verbonden doordat er een messingstempel moet worden gemaakt. Deze hoeft echter maar 1 keer aangeschaft te worden.

 • Stansen

  Door middel van stansen worden bepaalde stukken uit het papier gesneden, bijvoorbeeld een onderdeel van een logo. Dit geeft vaak een speels effect en kan o.a. gebruikt worden voor visitekaartjes. Hiervoor moet een stansmes worden aangeschaft. Net als bij pregen betaalt u de kosten voor een stansmes maar één keer.

© 2018 Jearnobyl grafisch ontwerp | Algemene voorwaarden | Privacy statement