Template color settings

Jearnobyl, een naam die soms voor verbaasde gezichten zorgt. Het lijkt dan ook controversieel, een creatief bedrijf met een naam die lijkt op de plaatsnaam waar zich een grote ramp voltrok.

 

Vroeger werd ik thuis soms ‘Jearnobyl’ genoemd, naar aanleiding van mijn voornaam. Chernobyl heeft altijd mijn interesse gehad: de ramp, de nasleep, het mysterieuze er omheen. Een ramp is natuurlijk niet iets waar je mee loopt te paraderen. Het is echter mijn mening dat je ook met iets verschrikkelijks als deze ramp iets artistieks kan doen. En niet alleen met specifiek deze ramp, maar met grote en kleine moeilijkheden die op ieders pad komen.

 

Enige jaren geleden heb ik een Russisch gasmasker aangeschaft die, zo bleek later, gebruikt is in de tweede wereld oorlog. Het was de bedoeling om vervreemdende maar artistieke foto's te laten maken van mij met dit masker op en een net pak aan; foto’s van alledaagse bezigheden als de hond uitlaten en boodschappen doen. Hoewel de foto's er nog niet zijn, zullen die er zeker komen. Houdt deze pagina dus in de gaten als je nieuwsgierig bent!

© 2018 Jearnobyl grafisch ontwerp | Algemene voorwaarden | Privacy statement